DİYARBAKIR İL MİLLÎ EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜ

EĞİTİMDE GİRİŞİMCİLİĞİN GELİŞTİRİLMESİNE YÖNELİK İŞBİRLİĞİ EĞİTİM PROGRAMI

İlimizdeki öğretmenlere yönelik olarak "Eğitimde Girişimciliğin Geliştirilmesine Yönelik İşbirliği" eğitim programına başlandı. 
EĞİTİMDE GİRİŞİMCİLİĞİN GELİŞTİRİLMESİNE YÖNELİK İŞBİRLİĞİ EĞİTİM PROGRAMI

Diyarbakır Milli Eğitim Müdürlüğü, Karacadağ Kalkınma Ajansı, Diyarbakır Ticaret Borsası (DTB)  ve Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Diyarbakır İl Kadın Girişimciler Kurulu (KAGİK) ile TOBB Genç Başarı Eğitim Vakfı işbirliğinde yürütülen "Eğitimde Girişimciliğin Geliştirilmesine Yönelik İşbirliği" eğitim programı başladı.

Diyarbakır Ticaret Borsası Konferans Salonunda başlanan eğitim programına Diyarbakır İl Milli Eğitim Müdürümüz Sayın Hasan Aslan, Karacadağ Kalkınma Ajansı Genel Sekreteri Dr. Hasan Maral, Diyarbakır Ticaret Borsası (DTB) Başkanı Engin Yeşil, İl Milli Eğitim Müdür Yardımcısı Ali Ok, Genç Başarı Eğitim Vakfı Eğitim Koordinatörü Cansu Aydemir, TOBB Diyarbakır İl Kadın Girişimciler Kurulu Başkanı Hatice Akyıl, DTB Başkan Yardımcısı Ramazan Özkılıç, DTB Yönetim Kurulu Üyesi Şükrü Boylu, Kadın Girişimciler Kurulu üyeleri ile öğretmenler katıldı.

İl Milli Eğitim Müdürlüğümüz tarafından kentte belirlenen 25 Okulun 25 Öğretmenine verilecek olan "Eğitimde Girişimciliğin Geliştirilmesine Yönelik İşbirliği" eğitim programı açılışında konuşan Diyarbakır Ticaret Borsası Başkanı Engin Yeşil, Okullarda çocuklara verilen eğitimin yanında Girişimcilik konusunda verilecek bilgi ile gençlerin yarının girişimcileri olarak yetişmelerine katkı sunulacağını söyledi.

DTB Başkanı Yeşil, ‘’Böylece gençlerimiz Sosyal ve ekonomik hayata daha aktif katılarak Üretime ve Ülkenin kalkınmasına katkı sunacaklardır. Diyarbakır Ticaret Borsası Olarak; Eğitim ve Üretim Konusunda her zaman Üzerimize düşen görev ve sorumluluklarımızı yerine getirmeye hazır olduğumuzu bir kez daha belirterek, değerli eğitimcilerimize ve yetiştireceğiniz öğrencilerimize şimdiden başarılar diliyorum’ ’dedi.

Daha sonra konuşan TOBB Diyarbakır İl Kadın Girişimciler Kurulu Başkanı Hatice Akyıl ise Eğitim programının Serbest girişimcilik iş yaşamı ve ekonominin yaşamımızdaki öneminin daha iyi anlaşılması ve gençlerin meslek seçimlerini bilinçli bir şekilde yapmalarına katkı sağlayacağını belirtti.

KAGİK Başkanı Akyıl, Eğitim Programı aynı zamanda iş dünyası içinde kalifiye insan kaynağının yetişmesine imkân verecektir. Bu sebeple siz değerli eğitimcilerin normal eğitim müfredatına girişimciliğin geliştirilmesini de ekleyerek programın zenginleşmesini ve gençlerimizin geleceğe daha bilinçli, becerikli ve yenilikçi düşünme tarzına sahip olarak başlaması sizlerin konuya vereceğiniz daha fazla çabasına bağlıdır. Bu sebeple sizlerin gönüllülük esasına dayalı olarak başarılı gençlerin yetişmesi için gerekli fedakârlığı göstereceğiniz hususunda hiç şüphem bulunmamaktadır.’’

Diyarbakır İl Milli Eğitim Müdürümüz Sayın Hasan Aslan ise, “Ülkemizin kalkınması açısından bireylerin; iş hayatının ve toplumun ihtiyaçlarına göre eğitilmeleri, eğitildikleri mesleklerde istihdam edilmeleri ve kendi mesleki alanlarında girişimci bir ruha sahip olmaları, bu ruh ve yeterliliklerle kendi iş alanlarını yaratmaları ve girişimci olmaları ülke ekonomisi açısından oldukça kritik ve büyük önem taşımaktadır. Ülke genelinde girişimciliğin gelişiminde en önemli faktörlerden biri de bu konuda verilen eğitimlerin yaygınlaştırılması ve kişilerin girişimcilik özelliklerinin geliştirilmesidir. Girişimciliğin en önemli faydası bireyin kendi potansiyelini ortaya koyma ve yapmak istediklerini uygulama imkânı vermesidir. Girişimci ayrıca kurduğu işletmeler aracılığıyla bulunduğu çevrenin sosyal ve sportif etkinliklerine sponsor olarak veya başka yardımlar yaparak sosyal ve kültürel gelişmeye de katkıda bulunur. Girişimcilikte amaç, daha çok para kazanmak olarak düşünülse de asıl olan toplumsal yaşam kalitesini artırmaktır. Bu anlamda tarafımızdan yürütülmekte olan eğitim-öğretim faaliyetleri içerisinde de girişimciliği yerleştirmemiz ve her eğitim öğretim kademesinde, özelikle de mesleki eğitim bünyesinde okuyan öğrencilerimize girişimciliğin kavratılması büyük önem taşımaktadır.  Önümüzdeki yıllarda girişimci ve girişimciliğin önemi, bugüne kadar olduğundan çok daha fazla artacaktır. Bilgi toplumunda, sanayi toplumunun vasıflı çalışan ve işveren şeklindeki ikili yapısının yerini, girişimciler topluluğunun alacağı anlaşılmaktadır” dedi.

Günümüzde girişimcilik bir ülke ekonomisi için önemli olup girişimcilerin, iş hayatının lokomotifi olarak kabul edildiğini belirten İl Milli Eğitim Müdürümüz Aslan, “Girişimciler buluş yapar, yeni işler kurar ve ekonomik büyümeye yardımcı olurlar. Girişimciler bir büfeci, gazete satıcısı, manav ya da tamirci olabileceği gibi perakendeci büyük market, fabrika, tesis ya da holding sahibi de olabilirler. Girişimciler bir ülkede büyüyen üretken bir ekonominin gereği olarak risk üstlenebilen, işletmeciliğin itici güçleri olarak kabul edilmektedir. Günümüzde birçok kişi yeni işler kurarak iktisadi gelişmenin ve kalkınmanın dinamiği olmaktadırlar. Girişimcilik ve girişimciliğin desteklenmesi gerek gelişmiş gerekse de gelişmekte olan ülkelerin temel politikasıdır. Bu bağlamda da girişimcilere maddi, manevi kurumsal birtakım destek mekanizmaları her düzeyde sağlanmaktadır. Erken yaşlarda bireyleri girişimci olmaya yönlendirmek ve toplum kültürünün bir parçası haline dönüştürmek amacıyla lise ve üniversite düzeyinde girişimcilik dersleri yaygınlaştırılmaktadır. Bu açıdan, mesleki eğitim kurumlarında seçmeli ders olarak okutulmakla beraber, eğitim sürecinin tamamında girişimcilik ve girişimci yetiştirme konusunun işlenmesi gerekmektedir. Bireyleri hayata hazırlamada önemli bir görevi yerine getirmekte olan siz değerli öğretmenlerimiz ile ülkemizin kalkınmasında hizmet vermekte olan siz kıymetli kurumlarımızın işbirliğinde yürütülecek olan “Eğitimde Girişimciliğin Geliştirilmesine Yönelik İşbirliği” faaliyetlerinin öğrencilerimizde olumlu davranış geliştireceğine, iş becerilerini öğrenmeyi, yenilikçi düşünmelerini sağlayacağına, kentimize, ülkemize yansımalarının olacağı inancıyla çalışmalarınızda kolaylıklar ve başarılar diliyorum ”dedi.

Yapılan konuşmaların ardından Genç Başarı Eğitim Vakfı Eğitim Koordinatörü Cansu Aydemir tarafından İl Milli Eğitim Müdürlüğümüz tarafından belirlenen 25 okuldan 25 öğretmene, Genç Başarı 3X Şirket Programı Eğitimi verildi. 

 

15-02-201715-02-201715-02-201715-02-201715-02-201715-02-201715-02-201715-02-201715-02-201715-02-2017 

15-02-2017

 

Fırat Mahallesi 597. Sokak No 4 Kayapınar / DİYARBAKIR - 0412 322 2100 / 0412 322 2200 / Sanal Santral 84122100 / 84122200

MEB © - Tüm Hakları Saklıdır. Gizlilik, Kullanım ve Telif Hakları bildiriminde belirtilen kurallar çerçevesinde hizmet sunulmaktadır.