DİYARBAKIR İL MİLLÎ EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜ

İL MİLLİ EĞİTİM DANIŞMA KURULU TOPLANTISI GERÇEKLEŞTİRİLDİ

İl Milli Eğitim Danışma Kurulu Toplantısı, İl Milli Eğitim Müdürümüz Sayın Hasan Aslan başkanlığında gerçekleştirildi.
İL MİLLİ EĞİTİM DANIŞMA KURULU TOPLANTISI GERÇEKLEŞTİRİLDİ

2015-2016 eğitim öğretim yılının genel bir değerlendirmesini yapmak, 2016-2017 eğitim öğretim yılında, ilimizin eğitimde ihtiyaçlarının doğru tespitini yaparak paydaş kurumlarımız ile birlikte, kaliteyi nitelik ve nicelik olarak daha da yukarıya taşımak için yapılması gerekenler ve yapılabilecekleri konuşmak adına İl Milli Eğitim Danışma Kurulu Toplantısı gerçekleşti.

Mehmetçik İlkokulu Toplantı Salonunda gerçekleştirilen toplantıya; İl Milli Eğitim Müdürü Sayın Hasan Aslan, Dicle Üniversitesi Eğitim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Sayın Giray Topal, Eğitim Fakültesi Dekan Yardımcısı Prof. Dr. Ali Osman Alakuş, Maarif Müfettişleri Başkanı Sayın Erol Altunbay, İl Milli Eğitim Müdür Yardımcıları, şube müdürleri, kamu kurum ve kuruluş temsilcileri, sivil toplum kuruluşu temsilcileri, öğretmenler, öğrenciler ve veliler katıldı.

Yapılan toplantıda eğitim-öğretim hizmetlerinin daha etkili ve verimli kullanılmasına yönelik çalışmalar, TEOG, YGS ve LYS sınav sonuçlarının değerlendirilmesi, başarıyı artırmak için gereken tedbirler, okullaşma oranı, okullardaki derslik ihtiyaçları ve çözüm önerileri görüşüldü.

İstiklal Marşı ve Saygı duruşuyla başlayan toplantı, açış konuşmalarıyla devam etti. İlk olarak konuşan İl Milli Eğitim Müdürümüz Sayın Hasan Aslan, “Danışma Komisyonu, İl ve İlçe Milli Eğitim Müdürlükleri Yönetmeliğinin 24.Maddesi doğrultusunda her yıl iki defa toplanmakta, ilimizin eğitim ve öğretim hizmetlerinin il düzeyinde sürdürülmesinde karşılaşılan sorunlar hakkında, Milli Eğitimin temel amaç ve temel ilkeleri doğrultusunda çözüm önerileri hazırlayarak, eğitim ve öğretim hizmetlerinin toplumsal ihtiyaçlara cevap verecek şekilde geliştirilmesine esas olacak ilke ve yöntem önerilerinde bulunmaktadır. Yine bir önceki yılın değerlendirilmesi ve önümüzdeki yılın sağlıklı planlanabilmesi açısından bu toplantı önemli bir toplantıdır. İlimiz Eğitim kalitesinin arttırılması, ikili öğretim yapan okulların tamamının normal eğitime geçmesi, sınıf mevcutlarının ideal sayıya indirilmesi ve daha nitelikli eğitim sağlanabilmesi için; yeni eğitim yatırımlarının yapılması, ihtiyacı olan okulların onarılması gibi diğer idari iş ve işlemleri de paydaşımız olan kurumlar ile koordineli bir şekilde yürütmekteyiz, çalışmalarımızı hafta içi hafta sonu demeden, mesai mefhumu gözetmeden sürdürmekteyiz” dedi.

İl Milli Eğitim Müdürümüz Aslan sözlerini, “Değerli katılımcılar, hepinizin bildiği üzere geçen yıl bölgemizde ve ilimizde yaşanan terör olayları sebebi ile 43 okulumuz zarar görmüş ve kullanılamaz hale gelmiştir. Ancak, valiliğimizin koordinesinde yürütülen çalışmalar ile gerek telafi eğitimleri gerekse diğer bütün eğitim faaliyetleri ile eğitim-öğretim devam ettirilmiştir. Diyarbakır İl Milli Eğitim Müdürlüğü olarak, Vizyonumuz; tüm okul ve kurumlarımızı bilim ve kültür merkezi haline getirmenin yanında, çocuklarımıza davranış boyutunda da gereken eğitimi vermektir. Bu doğrultuda gençlerimize ve çocuklarımıza, vatan, millet sevgisini aşılayacak, öğrencilerimizin davranışlarına etki edecek tüm konularda, onların eğitimi için ciddi çabalar içeren ‘Değerler Eğitimi Projesini’ faaliyete geçirdik. Okul yöneticilerimizin, velilerimizin ve öğrencilerimizin eğitimdeki üretkenliği, verimliliği arttıran çabalarını önemsiyoruz. İlimizin eğitim çıtasının yükseltilmesi, eğitim ortamından uzak kalmış çocuklarımızın eğitim ve öğretime kazandırılması, okullarımızda yürütülen eğitim faaliyetlerine çevresel etkilerin değerlendirilmesi ve alınabilecek tedbir ve önlemlerin konuşulması için bu toplantıda ilimiz eğitim çalışmalarına rehberlik edecek tavsiye niteliğinde kararlar alacağız. Sözlerimi bitirirken Danışma Komisyonu Toplantısı sonucunda alacağımız kararların ilimize hayırlı olmasını diliyor, yapılan ve yapılacak çalışmalarda vermiş olduğunuz destekten dolayı sizlere teşekkür ediyor, hepinizi tekrar saygı ile selamlıyorum” şeklinde tamamladı.

Toplantıda bir değerlendirmede bulunan Dicle Üniversitesi Eğitim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Sayın Giray Topal ise, “Eğitim ailede başlıyor, okullarda gelişiyor ve hayat boyu devam ediyor. Biz dekanlık olarak eğitim konusunda üzerimize ne düşüyorsa yapmaya hazırız. Bilgi ve birikimlerimizi sizlerle paylaşmaya hazırız. Bizim özellikle eğitim fakültesi olarak uygulama okulları kompleksine ihtiyacımız var. Böylece hem biz öğrencilerimizin staj çalışmalarını yapar hem de öğretmenlerinizden faydalanmış oluruz. Diyarbakır’ın imkânsızlıklara rağmen eğitim başarısı birçok ilden çok daha iyi olduğunu net bir şekilde görebiliyoruz. Bu başarıyı el birliğiyle daha güzel noktalara taşınacağına inanıyorum ” dedi.

Toplantı daha sonra İl Milli Eğitim Şube Müdürü Ramazan Tekdemir tarafından TEOG, YGS ve LYS sınav sonuçlarının değerlendirilmesi, yatırımlar, okul, derslik yapımı ve ihtiyacı, okul veya eğitim kurumu olarak kullanılabilecek uygun resmi kurum binalarının tahsisi, belediyelerin eğitime ayırması gereken katkı başlıkları altında bir brifing verildi.

 Brifingin ardından katılımcıların görüş ve önerileri alındıktan sonra toplantı sona erdi.

 

 

 08-03-201708-03-201708-03-201708-03-201708-03-201708-03-201708-03-201708-03-201708-03-201708-03-201708-03-2017

Fırat Mahallesi 597. Sokak No 4 Kayapınar / DİYARBAKIR - 0412 322 2100 / 0412 322 2200 / Sanal Santral 84122100 / 84122200

MEB © - Tüm Hakları Saklıdır. Gizlilik, Kullanım ve Telif Hakları bildiriminde belirtilen kurallar çerçevesinde hizmet sunulmaktadır.