DİYARBAKIR İL MİLLÎ EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜ

İL MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜ DANIŞMA KOMİSYON TOPLANTISI GERÇEKLEŞTİRİLDİ

2017-2018 Eğitim Öğretim yılı İl Milli Eğitim Müdürlüğü Danışma Komisyon Toplantısı, İl Milli Eğitim Müdürü Sayın Hasan Aslan başkanlığında gerçekleştirildi.
İL MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜ DANIŞMA KOMİSYON TOPLANTISI GERÇEKLEŞTİRİLDİ

Eğitim ve Öğretim Hizmetlerinin ilimiz düzeyinde sürdürülmesinde karşılaşılan sorunlar hakkında, millî eğitimin genel amaç ve temel ilkeleri doğrultusunda çözüm önerileri hazırlanması, eğitim ve öğretim hizmetlerinin çağımıza ve çevrede meydana gelen değişimler sonucu doğacak toplumsal ihtiyaçlara cevap vermesini sağlayacak önerilerde bulunulması, ilimiz eğitim hizmetlerinin planlanmasında kurumlar arası eşgüdümün sağlanması amacı ile düzenlenen İl Milli Eğitim Danışma Komisyonu Toplantısı gerçekleşti.

Büyükşehir Öğretmenevi ve Akşam Sanat Okulu Toplantı Salonunda gerçekleştirilen toplantıya; İl Milli Eğitim Müdürü Sayın Hasan Aslan, Dicle Üniversitesi Eğitim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Sayın Giray Topal, Eğitim Fakültesi Dekan Yardımcısı Yrd. Doç. Dr. Fatih Yılmaz, Maarif Müfettişleri Koordinatörü Selahattin Kılıçaslan, Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi Sosyal Hizmetler Daire Başkanı M. Şakir Yaman, İl Milli Eğitim Müdür Yardımcıları, Şube Müdürleri, kamu kurum ve kuruluş temsilcileri, sivil toplum kuruluşu temsilcileri, öğretmenler, öğrenciler ve veliler katıldı.

Yapılan toplantıda eğitim-öğretim hizmetlerinin daha etkili ve verimli kullanılmasına yönelik çalışmalar, başarıyı artırmak için gereken tedbirler, okullaşma oranı, okullardaki derslik ihtiyaçları ve çözüm önerileri görüşüldü.

İstiklal Marşı ve Saygı duruşuyla başlayan toplantı, açış konuşmalarıyla devam etti. İlk olarak konuşan İl Milli Eğitim Müdürümüz Sayın Hasan Aslan: “Danışma Komisyonu, İl ve İlçe Milli Eğitim Müdürlükleri Yönetmeliğinin 24.Maddesi doğrultusunda her yıl toplanmakta, ilimizin eğitim ve öğretim hizmetlerinin il düzeyinde sürdürülmesinde karşılaşılan sorunlar hakkında, Milli Eğitimin temel amaç ve temel ilkeleri doğrultusunda çözüm önerileri hazırlayarak, eğitim ve öğretim hizmetlerinin toplumsal ihtiyaçlara cevap verecek şekilde geliştirilmesine esas olacak ilke ve yöntem önerilerinde bulunmaktadır. Yine bir önceki yılın değerlendirilmesi ve önümüzdeki yılın sağlıklı planlanabilmesi açısından bu toplantı önemli bir toplantıdır.

İlimizin Eğitim kalitesinin arttırılması, ikili öğretim yapan okulların tamamının normal eğitime geçmesi, sınıf mevcutlarının ideal sayıya indirilmesi ve daha nitelikli eğitim sağlanabilmesi için; yeni eğitim yatırımlarının yapılması gibi diğer idari iş ve işlemleri de paydaşımız olan kurumlar ile koordineli bir şekilde yürütmekteyiz, çalışmalarımızı hafta içi hafta sonu demeden, mesai mefhumu gözetmeden sürdürmekteyiz.

Mesleki, Anadolu ve Teknik liselerimizde okuyan, staj yapmak isteyen öğrencilerimizin bazı esnafların yanında yerleştirilmesinde sıkıntı yaşıyoruz. Sigortasından, ücretinin yarısından fazlasını devletin ödeyeceğini söylememize rağmen hala bu uygulamaya direnç gösteren esnaflarımız var. Biz Milli Eğitim olarak lokomotif görevi üstleniyoruz. Ama bunu hep beraber üstlendiğimizde kaliteli ve kalifiyeli eleman kazandırabiliriz. Sivil toplum örgütlerinin düşüncelerini gerçekten çok önemsiyorum. Özellikle bu tür toplantılarda katılımın yüksek olmasını temenni ediyorum. Öğretmenlere de tavsiyede bulunan Aslan : “Sınıfa girdiğinizde kendi kardeşiniz çocuğunuz için neyi hayal ediyorsanız öğrencileriniz için de hayal edin ve bunu onlara yansıtın. Onları kendi çocuklarınız gibi sahiplenin. Ancak bu şekilde sorumluluğunuzu yerine getirebilirsiniz.” dedi.

İl Milli Eğitim Müdürümüz Aslan sözlerini: “Değerli katılımcılar okullarımızda yürütülen eğitim faaliyetlerine çevresel etkilerin değerlendirilmesi ve alınabilecek tedbir ve önlemlerin konuşulması için bu toplantıda ilimiz eğitim çalışmalarına rehberlik edecek tavsiye niteliğinde kararlar alacağız. Sözlerimi bitirirken Danışma Komisyonu Toplantısı sonucunda alacağımız kararların ilimize hayırlı olmasını diliyor, yapılan ve yapılacak çalışmalarda vermiş olduğunuz destekten dolayı sizlere teşekkür ediyor, hepinizi tekrar saygı ile selamlıyorum” şeklinde tamamladı.

Toplantıda bir değerlendirmede bulunan Dicle Üniversitesi Eğitim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Sayın Giray Topal ise, “Milli Eğitim ile sıkı bir ilişki içindeyiz. Öğretmen eğitimine ciddi bir şekilde ağırlık veriyoruz ve çalıştaylar düzenliyoruz.  Örneğin haziran ayındaki çalıştayımıza çeşitli okullardan öğretmenlerimiz de katıldı ve bu çalıştayın kendileri için de verimli geçtiğini bizlere ilettiler. Eğitim Fakültesi olarak çeşitli çalışmalarımız var. Akıllı tahta üzerinde matematik ve fen bilimlerinin emrinde daha verimli kullanmayı amaçlamak için bunun üzerinde çalışan gruplarımız var. Paneller de düzenliyoruz. Yakın zamanda 1. Sınıf öğretmenlerine yönelik bir panel düzenledik okuma yazma öğrenmenin güçlükleriyle ilgili. Bunun için Türkiye’deki farklı üniversitelerden hocalarımız da panelde yer aldılar.

Okul Müdürlerine de seslenen Topal: “ Fen laboratuvarlarımız, sosyal bilgiler atölyelerimiz, resim atölyelerimiz hepsi hizmetinizdedir. İhtiyaç duyduğunuz her an size destek vermeye hazırız.” dedi.

İl Milli Eğitim Şube Müdürü Ramazan Tekdemir tarafından verilen brifingin ardından katılımcıların görüş ve önerileri alındıktan sonra toplantı sona erdi.

 

Basın ve Halkla İlişkiler Şubesi

17-11-201717-11-201717-11-201717-11-201717-11-201717-11-201717-11-201717-11-201717-11-201717-11-2017

Fırat Mahallesi 597. Sokak No 4 Kayapınar / DİYARBAKIR - 0412 322 2100 / 0412 322 2200 / Sanal Santral 84122100 / 84122200

MEB © - Tüm Hakları Saklıdır. Gizlilik, Kullanım ve Telif Hakları bildiriminde belirtilen kurallar çerçevesinde hizmet sunulmaktadır.