DİYARBAKIR İL MİLLÎ EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜ

‘İLK OKUMA VE YAZMA ÖĞRETİMİ SÜRECİNİ DEĞERLENDİRME PANELİ’ GERÇEKLEŞTİRİLDİ

İlimizdeki sınıf öğretmenlerine yönelik olarak ‘İlk Okuma ve Yazma Öğretimi Sürecini Değerlendirme Paneli’ gerçekleştirildi. 
‘İLK OKUMA VE YAZMA ÖĞRETİMİ SÜRECİNİ DEĞERLENDİRME PANELİ’ GERÇEKLEŞTİRİLDİ

Dicle Üniversitesi ve İl Milli Eğitim Müdürlüğü işbirliğinde Büyükşehir Öğretmenevi ve ASO Toplantı Salonunda gerçekleştirilen panele İl Milli Eğitim Müdürü Hasan Aslan, Dicle Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Tahsin Kılıçoğlu, İl Milli Eğitim Şube Müdürü Ramazan Tekdemir, Gazi Üniversitesi Eğitim Fakültesi İlköğretim Bölümü Sınıf Öğretmenliği Eğitimi Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Prof. Dr. Hayati Akyol, Dicle Üniversitesi Ziya Gökalp Eğitim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Giray Topal ve sınıf öğretmenleri katıldı.

ASLAN: “ CAHİLLİĞİN VE TERÖRÜN PANZEHİRİ EĞİTİMDİR ”

Saygı Duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasının ardından panelin açış konuşmasını gerçekleştirilen İl Milli Eğitim Müdürü Hasan Aslan,  “Değerli öğretmenler yeni eğitim-öğretim dönemimiz başladı sayılır. Yorucu bir yolculuktan sonra buraya geldiniz ama değerli hocalarımızın katkılarıyla çok değerli bilgilerden faydalanmış bir şekilde okullarımıza döneceğiz. Klasik ama çok doğru bir söz vardır; öğretmenlik gerçekten kutsal bir meslektir. Hz. Ali, ‘Bana bir harf öğretenin kırk yıl kölesi olurum’ diyerek bu mesleğin ne kadar kutsal olduğunu göstermiştir. Değerli arkadaşlarım; biz eğitimciler olarak ne zaman ki misyonumuzun ve sorumluluğumuzun farkına varırsak o zaman ülkemizdeki sorunlar da büyük ölçüde çözülmüş olacaktır. Cahilliğin ve terörün panzehiri eğitimdir. Dolayısıyla eğitim her işin başında gelmektedir” dedi.

ASLAN: “ ÇOCUKLARA DEĞERLİ OLDUKLARINI HİSSETTİRİN ”

Sınıf öğretmenlerine büyük görev düştüğüne vurgu yapan İl Milli Eğitim Müdürü Aslan sözlerini, “Sizler sınıf öğretmenleri olarak bu yıl birinci sınıfa başlayacak olan öğrencileri okutacaksınız. İşte bütün sorumluluk sizlerin sırtında değerli arkadaşlar. Ben Balıkesir’in Gönen İlçesinde 1’den 5’e kadar birleştirilmiş sınıfta eğitimimi tamamladım. Okulun ilk günü bir öğretmenimden yediğim dayağı hiç unutmuyorum. Ama aynı zamanda başka bir öğretmenim de ben fark edip elimden tuttu ve okumam konusunda ailemi ikna ederek okumama vesile oldu. Bugün bu kürsüde İl Milli Eğitim Müdürü olarak konuşuyorsam o öğretmenimin sayesindedir. Öğretmen olarak en büyük hatamız sınıfın zeki çocuklarını öne alıp onlarla dersi işlememizdir. Arkada kendini ifade edemeyen çocuğu fark edebiliyorsak, o çocuğun elinden tutabiliyorsak işte o zaman biz öğretmeniz. Biz öğretmenler istersek bir cümle ile öğrenciyi evliya yaparız, istersek bir öğrenciyi bir cümleyle de eşkıya yaparız. Benim İl Milli Eğitim Müdürü olarak sizlerden ricam; çocuklara değerli olduklarını hissettirin. Onlara değerler eğitimini aşılayın. Öğretmen sadece kitabı değil, sevgiyi, saygıyı, adab-ı muaşeret kuralarını da öğretendir. Sevgimizi veremediğimiz çocuğumuza bilgimizi asla veremeyiz. Çocuklarımız 2 kere 2’nin 4 olduğunu, dünyanın kendi ekseni etrafında döndüğünü elbet bir gün mutlaka öğrenecektir. Ama biz bunlara iyi insan olmayı mutlaka öğretmeliyiz. O çocuklar milli ve manevi değerleri tam da öğrenecek yaşta sizin elinizdeler. Bugün bize yapıla saygısızlıklardan şikâyetçiysek, otobüse binince hamile olan, yaşlı olan, engelli olanlara yer verilmeyen gençlerden şikâyetçiysek, yola tüküren gençlerden şikâyetçiysek, anne babasına saygı göstermeyen uyuşturucu bağımlısı gençlerden şikâyetçiysek öğretmenler olarak bizlerin sorumluluğu vardır. Bugün ayağımıza batan dikenler varsa öğretmenler olarak ya bizim yetiştiremediklerimizdir ya da eğitemediklerimizdendir. Bugünün bombacısı, bugünün uyuşturucu bağımlısı, bugünün katili dün bizim kucağımızdaki yavrularımızdı. Elimizi attığımız anda ona ulaşabiliyorduk ve elimizi atmayı ihmal ettiğimiz için bugün bu çocuklar bu hale geldi. Sözlerimi bitirirken Sayın Rektör Yardımcımı, Sayın Dekanımı, değerli hocalarımı ve siz değerli öğretmenlerimi huzurlarınızdan ayrılırken saygıyla sevgiyle selamlıyorum” şeklinde tamamladı.

İl Milli Eğitim Müdürü Aslan’ın konuşmasının ardından panel, 1. Oturumda Dicle Üniversitesi Ziya Gökalp Eğitim Fakültesi Kimya Eğitimi Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Doç. Dr. Aziz Yağan ile Dicle Üniversitesi Ziya Gökalp Eğitim Fakültesi Sınıf Öğretmenliği Eğitimi Anabilim Dalı Öğretim Görevlisi Abdurrahman Gümgüm tarafından ‘Öğretimde Oyunlaştırma, Öğrencilerin Konuşma Kulvarına Sokulması, Cesaretlendirmesi’ başlıklı sunum gerçekleştirilirken, 2. Oturumda ise Gazi Üniversitesi Eğitim Fakültesi İlköğretim Bölümü Sınıf Öğretmenliği Eğitimi Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Prof. Dr. Hayati Akyol, Dicle Üniversitesi Eğitim Fakültesi Eğitim Bilimleri Bölümü Eğitim Programları ve ÖğretimAnabilim Dalı Öğretim Üyesi Prof. Dr. Behçet Oral, Dicle Üniversitesi Eğitim Fakültesi Sınıf Eğitimi Anabilim Dalı ve Temel Eğitim Anabilim Dalı Başkanı ve Sosyal Bilimler Enstitüsü Müdürü Doç. Dr. İlhami Bulut ve Dicle Üniversitesi Ziya Gökalp Eğitim Fakültesi Kimya Eğitimi Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Doç. Dr. Aziz Yağan tarafından ‘İlk Okuma ve Yazma Öğretimi; Sorunlar ve Öneriler’ başlıklı sunumun ardından; Dicle Üniversitesi Ziya Gökalp Eğitim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Giray Topal ise " Biz Milli Eğitim Müdürlüğü ile birlikte başlattığımız bu paneli Milli Eğitim Müdürlüğünün gayretli çalışmaları ile kısa sürede gerçekleştirdik. Bundan sonra Üniversitemiz ve Fakültemiz olarak Milli Eğitim Müdürlüğü ile ortak çalışmalarda bulunmayı istiyoruz. " dedi. Dicle Üniversitesi Ziya Gökalp Eğitim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Giray Topal´ ın panelistlere birer teşekkür belgesi vermesinin ardından program sona erdi.

 Basın ve Halkla İlişkiler Şubesi

 

 21-09-201708-09-201708-09-201708-09-201708-09-201708-09-201708-09-201708-09-2017

Fırat Mahallesi 597. Sokak No 4 Kayapınar / DİYARBAKIR - 0412 322 2100 / 0412 322 2200 / Sanal Santral 84122100 / 84122200

MEB © - Tüm Hakları Saklıdır. Gizlilik, Kullanım ve Telif Hakları bildiriminde belirtilen kurallar çerçevesinde hizmet sunulmaktadır.