DİYARBAKIR İL MİLLÎ EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜ

TÜBİTAK 4005 "GELECEĞİN SINIFLARINDA STEAM UYGULAMALARI" PROJESİ BAŞLIYOR...

    Müdürlüğümüz ARGE birimi çalışmalarına hız kesmeden devam ediyor. Geçtiğimiz günlerde yapılan ve başarıyla tamamlanan "Penceremde dünya var 3: Gelecek İçin Astronomi" proje etkinliğinin ardından şimdi de TÜBİTAK 4005 - "Geleceğin Sınıflarında STEAM Uygulamaları" Projesi Başlıyor.  
TÜBİTAK 4005

 

 

TÜBİTAK 4005 "Geleceğin Sınıflarında STEAM Uygulamaları" Projesi Başlıyor...


Müdürlüğümüz ARGE birimi çalışmalarına hız kesmeden devam ediyor. Geçtiğimiz günlerde yapılan ve başarıyla tamamlanan "Penceremde dünya var 3: Gelecek İçin Astronomi" proje etkinliğinin ardından şimdi de TÜBİTAK 4005 - "Geleceğin Sınıflarında STEAM Uygulamaları" Projesi Başlıyor.

Akademisyenler tarafından öğretmenlere verilecek eğitimle,  kendi branşlarında eğitim ve öğretime özgü yenilikçi yaklaşım, strateji, yöntem ve tekniklerin etkileşimli olarak kazandırılmasını, kullanılmasını ve yaygınlaştırılmasını amaçlayan TÜBİTAK 4005 ? Yenilikçi Eğitim Uygulamalarını Destekleme Programı kapsamında İlimiz ARGE birimi uzman öğretmenleri tarafından hazırlanan "Geleceğin Sınıflarında STEAM Uygulamaları" Projesi için açılış programı düzenlendi.

STEAM; küçük yaşlardan başlayarak çocukların sanata ve bilime olan ilgilerini artırmayı ve bunun yaşam boyu sürmesini amaçlayan bütünleşik eğitim disiplinidir. STEAM eğitimindeki en önemli yenilik sanatın diğer disiplinlerle bütünleştirilerek eğitimin ayrılmaz bir parçası haline gelmesidir.

Geleceğin Sınıflarında STEAM Uygulamaları projesi; Türkiye'nin farklı illerinde görev yapan sınıf öğretmenlerinin STEAM (Fen, Teknoloji, Mühendislik, Sanat ve Matematik) uygulamalarını alternatif öğrenme-öğretme yaklaşımlarıyla farklı disiplinleri bütünleştirerek aynı zamanda doğa ve çevre bilinciyle sınıflarına yansıtabilecek bilgi ve becerilerini geliştirmeyi amaçlıyor.

Öğretmenler proje tabanlı öğrenme, işbirlikli öğrenme, tersyüz öğrenme, sosyo-bilimsel konular temelli, senaryo temelli, farklılaştırılmış öğretim yaklaşımı, probleme dayalı, argümantasyon modeli ile entegreli ve harmanlaşmış öğrenme yaklaşımlarını kullanarak, Milli Eğitim Bakanlığı tarafından belirlenen kazanımlara uygun olarak hazırlanmış etkinliklerle dolu bir eğitim kampı deneyimleyecekler. Bu sayede 21. yüzyılda bireylerde aranan ve günlük yaşam sorunlarına pratik çözümler üretebilmesine olanak sağlayan becerilerin sınıf ortamlarında uygulanması sağlanacak.

TÜRKİYE çapında toplam 34 projenin desteklendiği 4005 Yenilikçi Eğitim Uygulamaları programı kapsamında İl Müdürlüğümüzün ilk kez hibe almaya hak kazandığı projeye 9 farklı üniversiteden eğitmen ve 16 farklı şehirden toplam 24 sınıf öğretmeni katılacak.

Diyarbakır Büyükşehir Belediyesinin ulaşım desteği, İl Kültür ve Turizm Müdürlüğünün Sur içinde yapılacak etkinliklere rehberlik desteği ile Diyarbakır İl Milli Eğitim Müdürlüğü Ar-Ge ekibi tarafından Büyükşehir Öğretmenevi'nde yürütülecek olan programın bazı bölümleri Ulu Cami, Hevsel Bahçeleri ve Diyarbakır STEAM Koordinasyon Merkezi'nde gerçekleştirilecek.

 

Projenin açılış programı 21 Ağustos Pazar günü saat 19.00'da Diyarbakır Büyükşehir Öğremenevi'nde gerçekleştirildi. Düzenlenen açılış programına İl Milli Eğitim Şube Müdürümüz Sayın Mürsel ÇAPRAS da katıldı.

 

23-08-202223-08-202223-08-202223-08-202223-08-202223-08-2022

Fırat Mahallesi 597. Sokak No 4 Kayapınar / DİYARBAKIR - 0412 322 2100 / 0412 322 2200 / Sanal Santral 84122100 / 84122200

MEB © - Tüm Hakları Saklıdır. Gizlilik, Kullanım ve Telif Hakları bildiriminde belirtilen kurallar çerçevesinde hizmet sunulmaktadır.