Page 27 - ÇALIKUŞU KASIM 2022 2
P. 27
66 BİN ÖĞENCİNİN YEMEĞİ
MESLEK LİSELERİNDEN
“Diyarbakır'da taşımalı eğitim gören 66 bin öğrencinin yemeği meslek
liselilerden.”
Bağcılar Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi, Üçkuyu Mesleki ve Teknik Anadolu
Lisesi ve Yenişehir Dicle Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesinin yiyecek-içecek hizmetleri
bölümünde okuyan 92 öğrenci, okullarında ve Diyarbakır Öğretmenevinde oluşturulan
mutfakta haftanın 5 günü öğretmenlerin kontrolünde, taşımalı sistemle eğitim veren
ilkokul, ortaokul ve liseler için öğle yemeği hazırlıyor.
Gündüz hazırlıklara başlayan meslek lisesi öğrencileri, okullara taze ve sıcak bir
şekilde yemeklerin ulaştırılması için gece de mesai yapıyor. Büyük bir emek ve özenle
hazırlanan yemekler, termoslarla sabaha karşı okullara ulaştırılıyor.
"Öğrencilerimiz büyük bir özveriyle bu yemekleri yapıyor."
İl Mili Eğitim Müdürü Murat KÜÇÜKALİ, Anadolu Ajansına verdiği röportajda, son
dönemde meslek liselerinde büyük bir gelişim ve dönüşüm yaşandığını, meslek liseleri-
mizin yaptığı üretimlerle adından söz ettirdiğini söyledi.
KÜÇÜKALİ, yeni tip koronavirüs salgını döneminde meslek liselerinde maske ve
dezenfektan üretildiğini anımsatarak meslek liselerinin aynı zamanda kırsalda okuyan
öğrencilere de yemek hizmeti sunduğunu belirtti.Taşımalı eğitim veren okullardaki
yemeğin kalitesini yükseltmek amacıyla Milli Eğitim Bakanlığınca 2 ay önce gönderilen
ödenekle meslek liseleri ve öğretmenevinde mutfak oluşturduklarını anlatan KÜÇÜKALİ,
bu mutfaklarda hazırlanan yemeklerin termosların içinde minibüslerle kırsaldaki okullara
gönderildiğini ifade etti.
81 ÇALIKU Ş U D İ YAR B A K I R 20