ÖĞRENCİLERİMİZ
844
15:29
06.04.2022

Müdürlüğümüz, 350 bin anaokulu, ilk ve ortaokul öğrencilerine yönelik "İlk Dersimiz Egzersiz" projesini uygulamaya başladı.

Gençlerin Teknoloji bağımlılığının yaygınlaştığı bu dönemde, hareketsiz bir yaşam benimseyen çocukların daha sağlıklı bir beden yapısına ulaşmalarının yanı sıra sporunu yaşamın bir parçası haline getirmek ve düzenli fiziksel aktivite ile çocukların hem bedensel hem de ruhsal gelişimlerini sağlamak ve derste oluşabilecek olumsuz davranışları azaltmak amacı ile İl Milli Eğitim Müdürlüğümüz, "İlk Dersimiz Egzersiz" projesi ile 17 ilçede 350 bin anaokulu, ilkokul ve ortaokul öğrencilerine yönelik her sabah ve öğleden sonra, derslere girmeden önce egzersizler yaparak güne, ardından da derslere başlıyor.

"İlk Dersimiz Egzersiz"Projesi kapsamında bütün resmi ve özel ilköğretim kurumlarında (Anaokulu, ilkokul ve ortaokul) hafta içi her gün ilk derse başlamadan 15 dakika önce spor yapılması planlanmaktadır.

Kayapınar ilçesindeki Muazzez Beran Ortaokulu ve Şehit Mehmet Erçin İlk/Ortaokulu öğrencileri "ilk dersimiz egzersiz" sloganıyla güne spor yaparak başladı.

2 yıldır korona virüs salgını sebebiyle çocukların hareket etme kabiliyetlerinin kısıtlı olduğunu aktaran İl Milli Eğitim Müdürümüz Sayın Murat Küçükali, "Çocuklarımızın sabahın mahmurluğunu üzerlerinde atmaları, derslerine daha motive olmuş, daha zinde ve daha mutlu başlamaları için böyle bir etkinliği yapıyoruz. Etkinliğimizin ismi, "İlk Dersimiz Egzersiz" etkinliği. Kent merkezi ve 17 ilçemizde 350 bin öğrencimiz her sabah derse başlamadan önce bu egzersizleri yaparak güne, ardından da derslere başlıyor. Projedeki amacımız çocuklarımızın hem sağlığına hem de başarılarına katkı sunmaktır. 2 yıldır korona virüs salgını var. Çocuklarımız çok fazla hareket ile oyun imkânı bulamadı. İmkânsızlığın olumsuz etkisini yok etmek için de bu etkinliği başlattık. Çocuklarımız, öğretmenlerimiz çok mutlu ve inşallah hem sağlıklarına hem de başarılarına büyük katkı sunacaktır." dedi.

Basın ve Halkla İlişkiler Şubesi

06-04-202206-04-202206-04-202206-04-202206-04-202206-04-202206-04-2022

Yayın Tarihi: 06.04.2022