Öğrencilerimize Okul Geçidi Görevlisi Sertifikaları Verildi

İlimiz Kayapınar İlçesi Vehbi Koç İlkokulu’nda Okul Geçidi Görevlisi sertifika dağıtım töreni düzenlendi.
Törene İl Emniyet Müdürü Dr.Halis BÖĞÜRCÜ, İl Milli Eğitim Müdürü Adnan HURATA, İl Milli Eğitim Müdür Yardımcısı Hüsamettin ATLI, Toplum Destekli Polis Şube Müdürü Mevlüt AKKAYA, Kayapınar İlçe Milli Eğitim Müdürü Faruk ERDAŞ, Öğretmen ve öğrenciler katıldı.
2918 sayılı Karayolları Trafik Kanununun 134.ve Karayolları Trafik Yönetmenliğinin 178.maddeleri gereğince ”İlköğretim okulları öğrencilerinin okul önlerinde ve geçitlerde güvenli bir şekilde okula giriş ve çıkışlarını sağlamak amacıyla, trafik zabıtasınca verilmiş belgesi bulunan ve özel kıyafet ile işaret taşıyan görevliler, görevleri sırasında bu yerde trafiği sevk ve idare ile yetkilidirler” bu bağlamda; İlimiz 4 Merkez İlçede, toplam 40 Ortaokuldan 33 Öğretmen ve 152 öğrenciye, Trafik Denetleme Şube Müdürlüğü Eğitim Büro personelleri tarafından verilen teorik ve uygulamalı Okul Geçidi Görevlileri Eğitimi Semineri sonunda; Okul Geçidi Görevlisi Belgesi almaya hak kazanan öğrencilerimize , İl Emniyet Müdürü Dr.Halis BÖĞÜRCÜ, İl Milli Eğitim Müdürü Adnan HURATA, İl Milli Eğitim Müdür Yardımcısı Hüsamettin ATLI, Toplum Destekli Şube Müdürü Mevlüt AKKAYA, Kayapınar İlçe Milli Eğitim Müdürü Faruk ERDAŞ tarafından belgeleri verildi.
Okul Geçidi Görevlileri, özel kıyafetleri ve ellerindeki DUR ve GEÇ levhalarıyla merkezde bulunan Orta Okullarımızın giriş ve çıkışlarında trafiği sevk ve idare ederek öğrenci ve yayaların güvenliğini sağlayacaklardır.
Medet AYDIN
İl Milli Eğitim Müdür Yrd.