Page 29 - 81 Çalıkuşu e-Dergi 2023 Ocak / Diyarbakır İl MEM
P. 29

Türkiye'de bir ilk!

                                                           Fırıncı, kadayıfçı öğrenciler...









































                     Diyarbakır'da  Yenişehir  Üçkuyu  Mesleki  ve  Teknik  Anadolu  Lisesi  Turizm
              Otelcilik  Proje  Okulunda  kurulan  ekmek  üretim  tesisinde  öğrenciler,  Lice  ve
              Kocaköy ilçelerinde 30 okul ve 3 pansiyon için günde 4 bin 500 ekmek hazırlıyor.


              Diyarbakır Yenişehir ilçesi Muazzez Sümer Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesinde öğren-

              ciler coğrafi tescilli ürünü olan kadayıf üretimine başladı. Kadayıf üretimi Türkiye'de bir
              ilk olma özelliğini de taşıyor.
                     Lisenin bünyesinde kurulan endüstriyel ekmek üretim tesisinde öğrencilere öğret-
              menleri tarafından ekmeğin yanı sıra simit, poğaça, kuru pasta ve diğer unlu mamullerin
              yapımı da öğretiliyor. Günlük 20 bin ekmek üretim kapasitesine sahip tesiste öğrenciler

              Lice ve Kocaköy ilçelerinde 30 okulda taşımalı eğitim gören ile 3 pansiyonda kalan
              öğrenciler için günde 4 bin 500 ekmek ile poğaça ve simit üreti-
              yor. Okul Müdürü Mehmet Arif Öncü, ekmek fırınının Milli Eğitim Bakanlığınca Türkiye

              genelindeki 100 okula kurulan tesisten biri olduğunu söyledi. Öncü, okula İl Milli Eğitim
              Müdürlüğünce ekmek üretim tesisi kurulduğunu belirterek "Endüstriyel ekmek üretim
              tesisimizde 32 öğrencimiz, 2 öğretmenimiz, 3 usta öğreticimiz çalışmakta. Ocak 2023
              ihtiyariyle kapasitemiz artacak. Gelen siparişlerimize göre bu sayımız 12 bine çıkacak-
              tır.”







                                                                                81 ÇALIKU Ş U   D İ YAR B A K I R  21
   24   25   26   27   28   29   30   31   32   33   34